מאז שפותחה נורת הליבון השתכללו הטכנולוגיות המשמשות את עולם התאורה לפיתוח נורות חדשניות – הניאון, ההלוגן, הפלורוסנט – כל אחת עם יתרונותיה וחסרונותיה. בעשור האחרון פותחה תאורת לדים, הפועלת על עיקרון חדשני – ללא חוט להט, ללא גז – אלא באמצעות גביש מוליך למחצה שעם חיבורו לזרם החשמל פולט אור.
עוצמת האור של תאורת לדים גבוהה במיוחד – פי 10 מתאורת ליבון ופי 5 מתאורת הלוגן, ועם זאת תאורת לדים חסכוניות יותר בצריכת חשמל (ממש באותו יחס), בעלת משך חיים גדול יותר (50 אלף שעות עבודה לעומת 5000 שעות בתאורת ליבון). תאורת לדים גם נוחה יותר למשתמש – כיוון שהנורה נדלקת מיידית, לא כמו בנורת פלורוסנט, ואפשר להדליקה ולכבותה ללא כל הגבלה וללא חשש לבלאי מוגבר.
עוד חשוב לציין, כי תאורת לדים שומרת על איכות הסביבה ועל בריאות המשתמשים, כיוון שהנורה אינה פולטת חום, גז וקרינה אולטרה סגולה.
עוד יתרון ייחודי לתאורת לד – העובדה שהגביש פולט אור בטווח תדרים רחב מאוד, ועל כן אפשר לייצר באמצעותו אורות במגוון צבעים. מסיבה זו יש לתאורת לדים שימושים רבים בעולם התאורה – בבית (ספוטים להארת פינות, תקרות ומסדרונות) לגינות ובריכות (להארת פינות, צמחיה, מפלי מים), באולמות אירועים, בקניונים, ברחוב (עמודי תאורה, רמזורים, שלטי תאורה, שלטי חוצות, חלונות ראווה) בתעשיית האלקטרוניקה והרפואה (נורת בקרה במכשירים שונים, במקלטים, המשדרים, במסכי מחשב וטלוויזיה), בתעשיית הרכב (תאורת לדים בתוך הרכב, בפנסי התאורה הקדמיים, במחוונים).
כל אחד מאיתנו נתקל יום-יום בסוגים שונים של תאורת לד המקיפים אותו מכל עבר בצמוד לגופו ממש - בטלפון הסלולרי, בלפטופ, באייפוד, בשעון היד, בפנס הכיס ועוד ועוד).
ראוי לציין עוד עניין פעוט – עלות. נכון שברוב המקרים תאורת לדים יקרה יותר מתאורה בטכנולוגיות הוותיקות, אבל בחישוב של עלות מול מספר שעות עבודה, למשל, מתברר שהמחיר אכן משתלם. גם מכשירי בידור ביתיים מתקדמים כמו מקלטי טלוויזיה ומסכי מחשב המבוססים על טכנולוגיה של תאורת לד – יקרים יותר, כמו כל מוצר אלקטרוני חדשני, אבל המחירים יילכו ויירדו עם השנים (כפי שירדו מחירי ה-LCD).
אביב יועצים המפתח שלך להצלחה! קידום בגוגל ייעוץ שיווקי